Red Bull KTM Factory Racing redo för MotoGP 2023

Red Bull KTM Factory Racing har presentat sina färger och förare som är aktuella för årets MotoGP. Dessutom har KTM meddelat att Dani Pedrosa är aktuell som förare i årets spanska GP på Jerez-banan.

För fjärde året i rad kommer Brad Binder att vara en av KTM RC16-förarna i företagets MotoGP-team. Den 27-årige sydafrikanen tog KTM:s första MotoGP-seger i Tjeckien 2020 och var KTM:s högst rankade förare 2022 med sin 6:e placering totalt i mästerskapet och pallresultat i både årets inledande Grand Prix (Qatar) och säsongsavslutning (Valencia). Nu, efter nio säsonger i Red Bull KTM-familjen är Binder etablerad som en av de mest målmedvetna och effektiva förarna i MotoGP-startfältet. 

Nummer 33 får sällskap av Jack Miller. Den nyligen fyllda 28-åringen kommer att styra KTM RC16 när han bjuder på att bli den enda föraren i det nuvarande MotoGP-fältet som noterar GP-vinster med tre olika märken. Australiern tillför teamet nio säsonger av erfarenhet och en enorm karaktär samt en stamtavla som inkluderar fyra segrar och 22 pallplatser i den främsta klassen.

Red Bull KTM Factory Racing är överst i KTM-roadracingpyramiden och en struktur som ser deltagande och närvaro i varje världsmästerskapsdivision och mer. I roadracingens främsta MotoGP-klass har KTM fått anledning att fira sju MotoGP-segrar, samtidigt som de noterat 18 pallplatser och tre Pole Positions sedan 2017. KTM RC4-maskinerna har levererat fem VM-titlar och 80 segrar i Moto3-klassen sedan starten 2012 och den tekniska basen hos motorcykeln har varit grunden för talangutvecklingen i Red Bull MotoGP Rookies Cup, Northern Talent Cup och Austrian Junior Cup.

2023 års MotoGP-mästerskap gasar igång 24-25-26 mars på Algarve International Circuit (Portimao) i Portugal efter två försäsongstester från 10-11-12 februari (Malaysia) och 11-12 mars (Portugal).

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: