Marquez och Lorenzo återförende till Silverstone

MotoGP-säsongen 2019 fortsätter i full fart när Marc Marquez och en rehabiliterad Jorge Lorenzo återförenas för årets deltävling 12, på brittiska Silverstone-banan.

Den 5,9 km långa Silverstone-banan är den längsta i MotoGP-kalendern och har stått som värd för ett stort antal minnesvärda race sedan sin debut 1977. Banbeläggningen är ny för årets Grand Prix och team och förare kommer att få kämpa en del med att försöka komma underfund med beläggningens karaktär, hur den påverkar däcksval och annat.

Till deltävling 12 i 2019 års MotoGP-VM kommer vi att få se den femfaldige världsmästaren Jorge Lorenzo återvända till Repsol Honda Team för första gången sedan han drabbades av en ryggskada vid deltävling 8 på holländska Assen. Frakturer hos hans T6- och T8-kotor höll Lorenzo borta från tävlandet, då han istället hade fullt upp med en intensiv rehabiliteringsprocess för att komma tillbaka till racingen. Målet för Jorge Lorenzo den här första helgen tillbaka på banan igen är att acklimatisera sig till RC213V igen och utvärdera prestationsnivån efter att ha missat betydande bantid.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: