Marc Márquez missar MotoGP-premiären i Qatar

I samråd med sitt medicinska team hos Hospital Ruber Internacional har Honda-föraren har bestämt sig för att stå över helgens MotoGP-premiär i Qatar.

Marc Marquez tvingades stå över merparten av 2020-säsongen efter att han bröt högerarmen i samband med Jerez-racet i juli. Förra veckan var åttafaldige världsmästaren tillbaka på banan. Först gav han sig ut och körde en minihoj nära sitt hem i spanska Cervera, har Marquez nu slutfört en dags körning på Catalunya-banan utanför Barcelona med en RC213V-S för att få bättre koll på sitt fysiska tillstånd efter åtta månader borta från banan. Så här långt var det mycket som pekade mot att Marquez skulle ingå i startfältet under MotoGP-premiären.

Efter den senaste läkarundersökningen av den spanske föraren, 15 veckor efter operationen av en infekterad pseudoartros (en så kallad falsk led) hos det högra överarmsbenet (humerus), såg prognosen bra ut efter en period av mer intensiv rehab och fysisk träning. Med tanke på den korta tidsperioden och det nuvarande läget för benläknings-processen anser läkarna det vara klokast och nödvändigt att inte påskynda Márquez comeback till racingen efter en så pass lång inaktiv tid, för att undvika onödiga risker vad gäller den fortsatta läkningsprocessen. 

Marc Márquez: ”Efter den senaste undersökningen har läkarna rått mig att inte delta i Qatar Grand Prix och istället fokusera på att fortsätta med den rehabiliteringsplan som vi har följt de senaste veckorna. Jag skulle ha älskat att delta i mästerskapets premiärrace, men vi måste fortsätta arbeta för att kunna nå de optimala förhållandena innan jag återvänder till racingen.

Marquez kommer att genomgå ännu en medicinsk kontroll måndagen den 12 april. Efter det kommer beslut fattas om när hans MotoGP-comeback kommer att ske. Det betyder att Marc även kommer att missa årets andra MotoGP på Losail-banan (som körs 4 april).

Under helgen kommer Repsol Honda Team-förarna Pol Espargaró och Marc:s tillfälliga ersättare Stefan Bradl att inleda MotoGP-mästerskapet 2021 i Qatar.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: