KTM:s MotoGP-team 2022

I vad som är KTM:s sjätte säsong inom MotoGP kommer vi att få se Red Bull KTM Factory Racing och Tech3 KTM Factory Racing delta i MotoGP med KTM RC16.

Förarna Brad Binder, Miguel Oliveira, Raul Fernandez och Remy Gardner kommer att försöka sätta nya milstolpar.

Red Bull KTM Factory Racing siktar på fler GP-vinster 2022: de var ett av endast tre team där båda förarna säkrade åtminstone en seger förra året. Vi kommer att få se fyra fabriks-RC16 i 2022 års startfält med helt ny Tech3 KTM Factory Racing line-up och fyra förare som alla har ett förflutet som antingen världsmästare eller som mästerskaps-tvåa i klasserna Moto2™ och Moto3™.

Premiären körs på Losail International Circuit den 6 mars, och det sextonde året i rad som Qatars Grand Prix kommer att inleda MotoGP-mästerskapet. 2022 års säsong blir bara den sjätte säsongen som KTM är med i MotoGP-startfältet. I synnerhet var Losail skådeplatsen för KTM:s allra första MotoGP-framträdande på heltid, år 2016. Under den intensiva läroperioden kämpade fabriksteamet med att minska gapet till toppen av startfältet. De har sedan dess tagit sig upp till täten, med fem Grand Prix-segrar och 12 pallplatser på bara ett halvt decennium.

Binder (26-åring, 17 GP-segrar, varav två i MotoGP) förbereder sig för sin tredje MotoGP-säsong, alla med Red Bull KTM Factory Racing. Oliveira (27 år, 15 GP-segrar och tre i den främsta klassen) klev in i MotoGP ett år tidigare men är för närvarande den mest produktiva av kvartetten och har stått på MotoGP-pallen fem gånger, alla med KTM RC16.

Red Bull KTM Factory Racing välkomnar även Francesco Guidotti till rollen som Team Manager. Guidotti kommer att ta med sin tidigare erfarenhet och kommer att fokusera på resultat, med KTM-testteamet – där testförarna Dani Pedrosa och Mika Kallio – leder utvecklingen av KTM RC16 vid sidan om utvecklingen som sker under själva GP-racingen.

KTM kliver in i 2022 års MotoGP-säsong med fyra fabriksförare och fabriksmaskiner i det fjärde året av samarbete med Tech3 KTM Factory Racing Team.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: