Hastighetsrekord med Indian FTR1200

Foto: Mark Nightingale – Image Village & Paul Fishwick.

Indian Motorcycles deltog officiellt i årets World Wheelie Championships, med en erfaren amerikansk huvudperson, Cecil ’Bubba’ Myers, som också satte två brittiska hastighetsrekord för standardmaskiner, med Indian FTR1200.

Med ett begränsat antal körningar, på grund av andra åtaganden för Bubba med sin vanliga turboladdade maskin, slutförde 2018 års Wheelie-världsmästare sin snabbaste 1 Mile (1609 meter) långa wheelie med en snittfart på 211 km/h (131.137 mph) bakom styret på Indian FTR1200S, innan han fortsatte med att sätta två brittiska hastighetsrekord av bara farten, med en hastighet på 145,543 mph (234.2km/h) för att sätta ’Flying Start ¼ mile’ -rekordet och 145.613 mph (145.613 km/h) för att säkra ”Standing Start Mile”-rekordet också – båda i klassen för serieproducerade V-Twin upp till 1350cm3.

Bubba Myers kommenterar rekordhelgen: ”Det har varit en riktigt positiv introduktion till FTR. Motorcykeln var ganska mycket standard jämfört med allt annat där ute under helgen, så att sätta hastigheterna jag gjorde visar hur mycket potential det finns. Balansen på motorcykeln är riktigt bra, men jag blev mest imponerad av motorn; Dess vridmoment är verkligen imponerande och redan efter bara ett par pass var jag superkomfortabel med det. Jag är glad över att börja FTR: s historia med några rekord i fickan också. Ett stort tack till Indian Motorcycle Company för stödet, jag hoppas att vi är tillbaka nästa år. ”

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: