Ducatis nya motocrosshoj, Desmo450 MX!

Prototypen Desmo450 MX ska tävla i italienska mästerskapen 2024!

Efter att Ducati den 24 oktober förra året tillkännagav sitt inträde i motocrossvärlden med en rad modeller som kommer att finnas tillgängliga på marknaden under de närmaste åren, har Ducati Corse Off-Road, Ducatis division som ansvarar för tävlingsaktiviteter, nu presenterat de två prototyper som kommer att användas av Antonio Cairoli och Alessandro Lupino under 2024.

Vi noterar en aluboxram i aluminium, en extra stor ventilkåpa för att rymma den desmodromiska ventilstyrningen, fet alusving med länkage, fjädring från Showa, hydraulisk koppling från Brembo, elektronik från GET med växellägesgivare, dubbla nivåglas för kontroll av oljenivån, bromsskivor från Galfer och bromsok från Brembo. Snyggt paketerat i en

Desmo450 MX, som är namnet på den nya modellen, presenterades på PalaCampiglio-scenen i den racingfärgsättning som den kommer att tävla i detta år – i det italienska Motocross Pro – Prestige MX1-mästerskapet – av Ducati Corse R&D – Factory MX Team som leds av Corrado och Marco Maddii. Målet med denna första tävlingssäsong är främst att samla in data och information för att bidra till utvecklingen av Desmo450 MX som kommer att börja tillverkas under andra halvåret 2025.

Det blir Alessandro Lupino som kommer att delta i alla omgångar av det italienska mästerskapet, liksom i ett intensivt testprogram, där han kommer att få sällskap av Antonio Cairoli.

Tävlingsdebuten för Ducati Desmo450 MX är planerad till den 16 och 17 mars i Mantua för den första omgången av det italienska Motocross Pro Prestige MX1-mästerskapet.

Annons

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: