Zero på MC Mässan 2017

Zero Motorcycles kommer från Kalifornien i USA och har även sin tillverkning där. Sedan debuten för cirka tio år sedan har de skapat ett nät med omkring 100 återförsäljare i Europa och efter några års frånvaro är de nu tillbaka i Sverige.

– Vi har utvecklat vår plattform som bygger på en aluminiumboxram som väger nio kilo. Den bär upp ett batteripaket på upp till 13 kWh. Elmotorn är monterad långt fram i svingen vilket ger låg tyngdpunkt. En nyhet är att vi erbjuder fem års garanti på batteripaketet, säger Erik Huisinga som är försäljningschef i Europa.
 
Motorn ger mellan mellan 33 till 52 kW och maximala 146 newtonmeter i vrid i Zeros S-serie som består av fyra olika modeller. Räckvidden sägs vara mellan 8 till 13 mil och batteripaketet laddas upp på 8 till 10 timmar. Vikten är 185–188 kilo beroende på konfiguration. Stötdämparna är justerbara och kommer från Showa.
 
– Än så länge har vi beslutat att ta hem Zero S, SR, DS och DSR. Men det är inte omöjligt att vi kommer ta hem även den lättare FX:en senare, säger Johan Kjellström på MC-Konsult i Lidköping som är ny importör av Zero i Sverige.
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: