Yamaha till Spies: ”Ge 100% eller dyk inte upp”

"Jag är inte ens upprörd" sa Ben Spies efter att hans Yamaha YZR-M1 gett upp på Indianapolis. Spies förklarade att nu har hans så kallade otur blivit skrattretande. 

Spies pratade med pressen efter Indianapolis GP och förklarade hans situation med Yamaha. Yamaha verkar tro att Spies inte racear med sin fulla potential, då någon högt upp hos Yamaha sagt att han ska köra till 100% på Laguna Seca, eller inte dyka upp till racet alls. 

"Jag blev tillsagd av något på Yamaha att om jag inte tänker köra på 100% på Laguna, så dyk inte upp" sa Spies. "Jag kom till Laguna, jag gjorde så bra som jag kunde, och hojen hade ett fel. Sen kom vi hit med 100%, och gjorde det bästa vi kunde, och vi hade ytterligare ett fel med hojen. Jag har gett mina 100%, så att bli tillsagd vad jag blev tillsagd efter Mugello, och sättet det var på, och att sen göra den ansträngning som jag gjort de senaste två helgerna, jag tycker inte det är rättvist." 

"Jag vet att mitt team gör det (ger 100%), det märks – hojen har varit bra de senaste två helgerna." fortsatte Spies. "Jag respekterar inte vad som sas till mig, och vad vi försökt göra i år. Vi hade ett problem på Assen med däcket, som inte var vårat fel, och samma sak på Silverstone. Men Qatar, här och Laguna, har vi haft tre mekaniska problem med hojen. Jag skulle inte säga att det är Yamahas fel alls, det har varit otur också. Varför det hänt för mig, jag vet inte. Det var en stor frustration för en månad sedan, men nu ska vi till Brno, och jag undrar vad som kommer hända härnäst." 

När han blev tillfrågad vem på Yamaha han pratad med ville inte Spies kommentera, endast att det var någon "högt uppe". 

Spies körde med skador i axlarna samt hans rygg men lyckades få till en kanonstart som gav honom ledningen. Han låg före Dani Pedrosa under de första varven, men Spies visste att något var fel med hojen när Pedrosa kunde utmana honom på rakan på andra varvet. Han märkte hur motorn förlorade kraft tills den till slut gav upp fjärde gången han passerade rakan. 

Asphalt & Rubber frågade om han använt samma motor som den han kraschade på under kvalet vilket Spies bekräftade. Det var dock en motor som hade fem stycken fler race på sin livstid. 

"Om du lägger till det som hänt med däcken och hojproblemen, oavsett vad så är vi ute ur mästerskapet. Det spelar ingen roll om vi vinner varje race – vi är ute. Men vi fortsätter komma tillbaka, och vi fortsätter vara starka. Det spelar ingen roll just nu, det spelar bara ingen roll vad som händer härnäst. Förhoppningsvis på Brno kan vi ha en helg där inget händer, men det var vad vi hoppades på här, men det hände inte."

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: