Yamaha bygger fler robotar

Yamaha har tidigare introducerat oss för Motobot, roboten som ska lära sig att köra en YZF-R1M i över 200 km/h på bana och att utmana självaste Valentino Rossi om bästa varvtid. På Tokyo Motor Show i slutet av okotber kommer vi få möta version två av Motobot.
 
Yamaha menar att syftet med Motobot är att utveckla smarta robotsystem som kan hantera en motorcykel utan att göra någon större inverkan på själva motorcykelns konstruktion. Ett tänkbart område för erfarenheterna från prototypen är nya elektroniska förarhjälpmedel.
 
MOTOROiD är en nykomling i Yamahas robotfamilj. Prototypen ska försöka skapa en motorcykelupplevelse som med hjälp av artificiell intelligens ska ge föraren en känsla av mervärde. Den eldrivna prototypen kan känna igen sin förare och anpassa sig både fysiskt och elektroniskt efter personen.
 
Utöver dessa två robotsyskon lovar Yamaha visa upp tre andra världspremiärer på mässan. Bland annat kan vi säkerligen vänta oss flera varianter på den lutande trehjulingen (LMW), ett fordon som Yamaha tidigare visat att de arbetar med.
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: