World Superbike 2019 är i gång!

Tävlingssäsongen 2019 har äntligen dragit igång. Först ut på banan är World Superbike-fältet och det är Australiens Phillip Island som är värd för eventet.
Fredagen erbjöd två fria träningar för klasserna World Superbike och World Supersport och spänningen börjar trissas upp inför lördagen och söndagens race.

World Superbike:
Superstjärnan och tidigare MotoGP-föraren Alvaro Bautista visade redan för några dagar sedan i försäsongstesterna att han blir ett starkt kort att räkna med. Han har till skillnad från teamkollegan Chaz Davies snabbt funnit sig tillrätta i sadeln på nya Ducati Panigale R.
Efter fredagens två träningspass toppar han tabellen med tiden 1.30,327. Teamkollegan återfinns först på en 13.e plats med tiden 1.31,484.
Kawasakiduon med de brittiska förarna Jonathan Rea och Leon Haslam är tvåa och trea i tabellen, distanserade med 0,04 respektive 0,155 sekunder. På fjärde plats återfinns ytterligare en britt, Alex Lowes, bakom styret på Yamaha R1M. Hans tid är 1.30,783.
Leon Camier på sin Honda Fireblade har imponerat och placerar sig som femma med tiden 1.30,792. Har teambytet och den större uppbackningen från HRC äntligen gjort Hondan konkurrenskraftig? Vi håller tummarna.
Den tidigare Kawasakistjärnan Tom Sykes återfinns först på en tionde plats med tiden 1.31,335 med sin BMW S1000RR. Knappa sekunden efter, men han var näst snabbast i försäsongstesterna på samma bana. Har den tyska tillverkaren äntligen hittat rätt med tekniker och teknik för den vassa hojen? Vi får väl se.

World Supersport:
600-kubiks klassen – som de senaste åren lite skämtsamt kallats för Yamaha R6 Cup – är minst lika spännande som World Superbike. Trots att majoriteten av motorcyklarna i startfältet består av Yamaha R6, bjuder klassen på täta race. 
Snabbast efter fredagens träningar är fransmannen och spektakulärt satsande J Cluzel med tiden 1.33,208. Tvåa ligger italienaren Caricasulo och trea schweizaren Krummenacher, 0,127 respektive 0,328 sekunder efter. De tre främsta kör Yamaha R6. Cluzel för GMT94-teamet och de övriga för Bardahl Evan Bros-teamet.
Lucas Mahias återfinns på fjärde plats i år i sadeln på en Kawasaki ZX-6 R. 
MV Agusta plasserar sig femma och sexa med förarna De Rosa och Fuligni.
Den snabbaste Honda CBR 600 RR hittas på plats tio där estländaren Soomer är chaffis.

I morgon lördag är det dags för årets första tävling. Då körs det första av tre heat i World Superbike-klassen. Men dess förinnan är det ännu en fri träning och ett superpole-kval.
För World Supersport gäller träning och kval inför söndagens tävling.

För er som är morgonpigga – eller inte ens har gått och lagt er – gäller följande sändningstider.

Lördag:
02:15 Superpole World Superbike
02:55 Superpole World Supersport
05:00 World Superbike Heat 1

Tävlingarna sänds live på Worldsbk.com för alla som är prenumeranter samt på TV-kanalen Eurosport 1.

  

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: