Vill göra det billigare att ta körkort

Ett av förslagen innebär att kostnaden för att ta körkort ska vara avdragsgill. Sten Bergheden (M) menar att fler skulle ha råd att ta körkort och trafiksäkerheten skulle öka. Ett annat förslag är att momsen på körkortsutbildningarna ska avskaffas för att förbättra ungdomars möjligheter till att ta körkort då Bergheden menar att många ungdomar hoppar av utbildningen när den blir för dyr.

– Unga avstår idag alltför ofta från att ta körkort mycket på grund av att de tycker att det är dyrt men också då man i storstäderna åker kollektivt och inte ser samma behov av körkort som tidigare. Detta är ett samhällsproblem – utan körkort kan man inte ta alla jobb som erbjuds och den trafikutbildning som fås vid körkortsutbildning uteblir. Jag har därför lämnat in två motioner till riksdagen om att dels införa avdragsrätt för körkortskostnader och dels att Sverige inom EU-samarbetet verka för att momsen på körkortsutbildningar avskaffas, säger Sten Bergheden (M).

I en tredje motion föreslår Bergheden att idrottsföreningar och motorklubbar ska kunna få hyra eller låna försvarets mark till tävlingar och evenemang då dessa ofta kräver stora ytor och områden som inte stör närliggande. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: