Video: I sandlådan med Bridgestone A41 & T31


I förra veckan lanserade Bridgestone sina nya däck A41 Adventure och T31 Sport Touring.
Man hade valt Marockanska Ouarzazate som bas för presentationen med en läcker inramning av röd sand och till synes oändliga stenöknar.

A41 lanseras i hela 16 dimensioner för att täcka upp hela utbudet av marknadens äventyrshojar. Från 90/90-21 till bland annat Africa Twin till superfeta 190/55-17 till effektstarka Multistrada 1200.
Däcket imponerar med duktigt bra accelerations- och bromsegenskaper på den torra och dammiga grusvägen. Trots utpräglat landsvägsmönster.
På asfalt erbjuder A41 pigga och roliga kurvegenskaper tillsammans med ett tryggt och säkert väggrepp.

Sporttouringdäcket T31 kommer tillverkas i 22 olika dimensioner för att kunna passa alla möjliga landsvägshojar. Från små pigga pendlarhojar som z650 till rejäla touringlok som FJR 1300. Under provkörningen stördes vi emellanåt av en mycket kraftig sidvind och det blåste upp mycket damm på vägen. Trots det påverkades däcket inte det minsta av dammet utan man kunde lägga ner rejält och bromsa hårt utan några tendenser till släpp. Bra och säkert, precis som man vill ha det.

En provkörning kommer i Motorrad nummer 5 som kommer ut i butik den 24 April. Senare under sommaren ska däcken manglas mot sina tuffa konkurrenter i Motorrads stora däcktest så håll utkik!

Annons

Annons