VFR-driven Ariel visas upp på Goodwood

Som vi rapporterade tidigare i veckan har Ariel haft en motorcykel på gång som nu närmar sig slutfasen av sin utveckling. Den ska drivas av en Honda VFR1200F-motor och ha svingen från samma motorcykel. Ariel har planer på att visa upp motorcykeln för första gången på Goodwood. 

– Det handlar bara om att sätta ihop allting, säger Ariel-chefen Simon Saunders till Visordown.

Schemat är tajt men Ariel planerar att ta med en prototyp till Goodwood. Produktionsversionen ska komma i flera olika varianter med stora möjligheter att skräddarsy sin egen motorcyekl. Ett alternativ kommer att vara en prestandacruiser med upprätt förarposition. 

– Det är ena sidan av spektrat. Vad vi försöker göra är att erbjuda en motorcykel som passar båda ändarna av spektrat, säger Saunders. 

Det handlar dock inte om en racereplika. Ariel ska ha funderat på det men sett att man ”redan kan gå och köpa en motorcykel som det går att vinna The TT på”, så det var inte intressant. 

Som exempel på hur mycket det går att skräddarsy med motorcykeln så berättade Saunders att det finns tre olika sadlar, två eller tre olika bensintankar, olika framgafflar och fälgar. Han sa också att VFR-motorn kommer gå att få med Hondas DCT-system som är en sexväxlad automatlåda med ett semi-aktivt läge.