”Varje kurva tar han bättre än resten”

I en intervju med Crash.net pratar Crutchlow om sin märkeskollegas körstil och talang. De båda har relativt snarlik körstil med hårda, sena inbromsningar men Crutchlow erkänner att medans han och resterande Honda-förare har får till en kurva ibland sätter Márquez dem konsekvent. 

– Varje kurva han tar gör han bättre än resten av Honda-förarna. Du har ingen aning om hur han kör. Visst, min körstil är snarlik i vissa områden, den är mer lik hans, men hans lutning, hur han går in i kurvan, hur mycket han pressar framdäcket och hur mycket han sladdar på utgång och sånt… Och han håller sig kvar på cykeln. 

– Ärligt talat, vad han gör i varje kurva på varje varv i varje race kan jag, Dani, Jack och Tito kanske göra en gång per kurva per hel tävlingshelg som han gör det. Det är sättet han kör. Det är speciellt. 

– De två killarna som alla säger är ”freaks on bikes”, de klart mest talangfulla, är Marc och Casey. De är de enda som har lyckats hantera den här hojen. Men det kanske är mitt jobb (red. anm: nu när Crutchlow gett HRC fabrikskontrakt för 2018), att hjälpa till att ta fram en hoj som är lättare att köra.