Valentino Rossi vann på Misano

MotoGP på Misano
Med åsnan från filmen Shrek på hjälmen – som en komisk gest till hans misstag på Indianapolis, var Valentino Rossi mannen som fick hav av gula flaggor att storma runt Misano under söndagens lopp.

Rossi gick i mål som vinnare med en ledning på 2,4 sekunder före teamkollegan Jorge Lorenzo, han fick därmed ytterligare fem poäng extra tillgodo i mästerskapet och leder nu totalt med 30 före Lorenzo.

-Jag bestämde mig för att hitta min rytm och få rätt temperatur i däcken, sedan började jag pressa och det var ett fantastiskt race. Det var en härlig fajt med Toni, Jorge och Dani. När jag kom fram i ledning kunde jag inte se allting som hände bakom mig, men såg när Jorge körde om Dani. Jag hade tre eller fyra kurvor som jag var riktigt snabb och försökte utnyttja det maximalt, sade Valentino Rossi som var ytterst nöjd med att ta revansch efter det snöpliga slutet på Indianapolis.

Dani Pedrosa gjorde som vanligt en fantastisk start och ledde de inledande varven med sin Honda, följd av Toni Elias, men det dröjde inte länge innan de båda Yamaha-förarna med Rossi i täten gick förbi och körde ifrån.

Den första kurvsektionen på första varvet bjöd på dramatik när Alex de Angelis missbedömde första kurvan och tog med sig Colin Edwards och Nicky Hayden. Loris Capirossi hade en het duell med Andrea Dovizioso om fjärde plats men lyckades inte ta sig om innan målflagg.

Topptio rundades av med Toni Elias, Mika Kallio, Chris Vermeulen, James Toseland och Aleix Espargaró.

Dovizioso och Pedrosa förlänger kontrakt med Honda
Andrea Dovizioso och Dani Pedrosa förlänger sina kontrakt med Honda Racing Corporation (HRC) med ett år och Dovizioso har även valmöjligheten att förlänga kontraktet ytterligare ett år.
– Det nya kontraktet med HRC är goda nyheter för mig, det är väldigt skönt att stanna med det team som jag kört med sedan 2006, sade Dani Pedrosa.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: