Valentino Rossi testkör NASCAR

Kyle Busch, som vunnit de tre senaste NASCAR Nationwide-racen och totalt femtio stycken i sin karriär, träffade Valentino Rossi på Charlotte Motor Speedway efter helgens GP-race. Till en början gick de runt bilen medan Busch förklarade hur den skulle hanteras och köras. Sedan hoppade Busch in och körde ett par demonstrationsvarv medan Rossi lyssnade in via headset.

Sedan var det Rossis tur att köra den 650 hästkrafter starka bilen. Rossi blev mer och mer bekväm med bilen när han fick upp farten, strax över 300 kilometer i timmen. 

– Han gjorde ganska bra ifrån sig, sa Busch. Han började långsamt, vilket är okay, men varje varv blev han snabbare. Han körde några konkurrenskraftiga varvtider – tider som skulle placera honom i topp 15 i Nationwide-serien. Det är ganska bra för en kille som aldrig kört NASCAR förut.  

– Till en början var det ganska konstigt för det var svårt att åka rakt, berättade Rossi efteråt. Men efter ett par varv kändes det bättre och jag kunde åka fortare, fortare och fortare. 

Efteråt sa ägaren av Bosch team, Joe Gibbs, att han var imponerad och övervägde att erbjuda honom ett kontrakt. 

– Det var så coolt att förstå känslan, sa Rossi. Jag har många vänner från Europa och Italien som följer NASCAR. Det ser ut som en helt annorlunda form av racing från vad vi gör i Europa och jag förväntade mig något sånt här – spännande, hög fart och en bra känsla i kurvan. Du har mycket grepp, så du är fastlimmad i asfalten. Det var suveränt, jag njöt mycket. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: