Valentino Rossi fortsätter med MotoGP

Den 9-faldige världsmästaren Valentino Rossi har skrivit ett nytt MotoGP-kontrakt på två år med Movistar Yamaha-teamet. Det blir 24:e säsongen som den 39-årige italienaren tävlar i världsmästerskapen i roadracing och hela 15 säsonger tillsammans med tillverkaren.

Det nya två-års avtalet visar vilken hängivenhet som både Valentino Rossi och Yamaha visar varandra. Efter en skakig säsong 2017 kantad med skador är ribban lagd högt. Kan det bli en 10:e titel?

–När jag skrev på mitt förra kontrakt i mars 2016 funderade jag på om det var mitt sista kontrakt någonsin inom MotoGP men under de två åren har jag kommit till slutsatsen att jag vill fortsätta. För racing, att vara en MotoGP förare och att få sadla min M1:a får mig att må bra, säger Rossi.

Han tackar samtidigt Yamaha och sitt stall för förtroendet att få fortsätta med MotoGP-racing då han menar att det är en utmaning i sig att tävla när man närmar sig 40-års åldern. 

–Jag vet att det kommer bli tufft och att det kräva mycket träning och en massiv insats från min sida men jag är redo. Jag har inte brist på motivation, det är därför jag skriver på för två till, säger Valentino Rossi.