Uppdaterad: Nya Ducati Streetfighter presenterad

Det är en mycket maskulin motorcykel som Ducati skapat genom att utgå från 1098, slakta den på kåpor och på ett klassiskt sätt byggt en streetfighter.

– I Streetfighter har vi kombinerat de bästa sidorna av Monster och 1098 i en enda modell, hävdade Claudio Domenicali.

Motorn utgår från 1098 men har i denna version 155 hästkrafter. Mycket hos motorn är desamma men Ducati har monterat en ny vattenkylare, och många komponenter är designade för Streetfighter. Tanken är 16,5 liter och smalare än för 1098.

Svingen är i aluminium och inspirerad av den hos 1098. Här är den dock 35 millimeter längre, för att motverka alltför brutala wheelies. Bromsarna kommer från Brembo och är självklart radialmonterade. Bromsar som vi känner igen från 1098 och som utan tvekan kommer att räcka till med råge för stoppies.

När det gäller körställning har Ducati kortat avståndet mellan sadel och styre, samtidigt som fotpinnarna sänkts och detta skapar därmed en mer upprätt körställning.

Modellen kommer i tre färger; vit, röd och svart. Streetfighter kommer självklart också i en S-modell med fjädring från Öhlins och delar i kolfiber.

Vad tycker ni om Ducatis nya gatbuse? Kommentera här nedan

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: