Uppdaterad med video: Vi provkör nya Honda Crosstourer

 

Nej, inte i så stor grad som vår nederländske kollega som gick så långt som att säga att den är bättre än BMW R1200GS men den har absolut sina starka sidor, enligt redaktör Eskil Bjørshol.

Vad imponerade på dig?
– Faktiskt blev jag mest imponerad över det jag var mest skeptisk till på förhand, nämligen Hondas DCT-växellåda. Vi fick chansen att testa modellen både med standardlåda och DCT och jag måste medge att jag aldrig hade trott att automatlådan skulle vara så pass bra.

Vad är det som är så bra med den?
– Först och främst att det är möjligt att använda den utan att sakna en vanlig växellåda med pinne. På Crosstourer kommer DCT-lådan med två lägen, Drive och Sport, och speciellt det sistnämnda gör det möjligt att köra aktivt utan att hamna i varvtalsområden där det inte händer något. Om man vill är det också fullt möjligt att kringgå systemet via knapper på styret men det är inte en absolut nödvändighet.

Men vem kommer att köpa Crosstourer?
– Jag tror faktiskt att både GS-kunder och andra vuxna motorcyklister kommer att snegla på Crosstourer. Hondas chefsingenjör berättade för mig att de hade jobbat utifrån ett mål om att göra en motorcykel som är ett mellanting mellan nämnda BMW och Ducati Multistrada och det tror jag de har klarat. Den saknar dock en del krafter i förhållande till de båda modellerna men Hondas ingenjörer har gjort ett bra jobb, speciellt med de lägre delarna av registret i förhållande till VFR 1200 och det tror jag många kommer att märka.

Hela provkörningen kan läsas i Bike nummer 4, som kommer ut 13 mars.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: