”Tursammaste föraren någonsin”

Iannone stod på pole inför söndagens race, med Lorenzo och Dovizioso bredvid honom på första startled. Lorenzo hade under träningarna väldigt bra simuleringstider och frågan var om Ducati-förarna kunde hålla det höga tempot under hela racedistansen. 

Iannone fick till sitt livs bästa start. Det såg rent ut sagt ut att vara en tjuvstart. Men när tävlingsledningen kontrollerade starten med hjälp av sina höghastighetskameror kom de fram till att italienaren klarat sig precis. 

– Iannone är den tursammaste föraren jag någonsin sett, berättar Mike Webb från tävlingsledningen för Crash.net. Vi har kameror som filmar varje startled i 500 bilder per sekund. I en bildruta är lampan släckt och han står stilla, i nästa är lampan släckt och han kör. Jag säger att det var tur – inte omdöme. Han hade väldigt tur som var inom den lilla tidsramen där lampan slocknade. 

Men trots italienarens fantastiska start kunde han inte rå på Lorenzo – ingen kunde. Yamaha-föraren försvann iväg och vann till slut med över fem sekunder. Bakom skedde flera tuffa kamper mellan Iannone, Dovizioso, Pedrosa, Márquez och mot slutet även Rossi. Márquez körde upp sig otroligt snabbt de inledande varven och var med i toppen direkt, trots 13:e startruta. Tyvärr kraschade världsmästaren mot slutet efter ett framhjulssläpp. 

Iannone kunde, trots starka smärtor i axeln, hålla Rossi borta och ta hem andraplatsen. Rossi startade likt Márquez långt bak, men körde systematiskt upp sig och kunde ta tredjeplatsen.

Nästa race går i Barcelona om två veckor – den 14 juni.