Triumph Thunderbird LT provkörd i San Diego

Förra helgen spenderade jag i sadeln på två nya Triumph-modeller. Dels nya Thunderbird LT men också den mer avskalade Thunderbird Commander som inte tas in till Sverige annat än på beställning.

LT är en stor customcruiser som direkt konkurrerar med Harley-Davidson Road King men också med udda cyklar som Moto Guzzi California Touring eller nya Indian. Motorn är samma 1699 kubiks stora parallelltwin som sitter i Thunderbird Storm men chassit är nyutvecklat för framför allt bättre komfort.

Efter att ha kört runt i bergen och i öknen kring San Diego kan jag konstatera att LT är en mycket trevlig hoj, inte minst för att den är oväntat svängvänlig och att den trots en imponerande tjänstevikt både är lättkörd och välbalanserad, även med full last.

Vill du veta mer om Thunderbird LT? Om några dagar kan du köpa den kompletta provkörningen av både LT och Commander via på app samt på bike.se/shop – som prenumerant får du den givetvis gratis. I pappersformat kommer provkörningen av LT i Bike nummer 5, Commander dröjer till nummer 6.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: