Theo Borglund färdig för Superstock 600-EM

Borglund har flera fina meriter bakom sig, bland annat kom han tvåa i Superbike-SM 2014 och körde fem Supersport-deltävlingar i det tyska IDM-mästerskapet 2013. Nu lyfter han blicken och sätter sikte på det europeiska mästerskapet i Superstock 600 tillsammans med PRM Team Yamaha Ahendorp. 

– Jag känner mig redo för att ta nästa steg i min karriär. Att köra SST600 EM är en dröm som nu går i uppfyllelse! Med hjälp av Guus Ten Tije, teamchef i PRM Team Yamaha Ahendorp kommer jag att ha en riktigt bra grund för att kunna prestera. Jag är bekant med Yamaha R6:an sedan tidigare, och är väldigt bekväm med motorcykeln. Det kommer att bli ett bra år, berättar Theo Borglund.

Första deltävlingen går på Motorland Aragon, Spanien, den 12-13:e april. Innan dess är det försäsongstester och lära känna teamet som står på agendan. Trots sin erfarenhet av IDM medger Theo att det är ett stor kliv han tar.

– Maskinmässigt är skilladen inte så stor, men arrangemangen och de mer rutinerade förarna är något jag ser fram emot att möta. EM och IDM är inget som är jämnförbart.