Täta strider på Catalunya

Valentino Rossi vann en sen strid mot Marc Márquez under gårdagens race på Catalunya-banan. Italienaren kämpade sig upp från en dålig start som placerade honom på en åttondeplats efter kurva ett till en ledning efter sju varv.
 
Valentino Rossi på Yamaha och Hondaföraren samt ärkerivalen Marc Márquez passerade racets inledande ledare Jorge Lorenzo efter att denne drabbats av problem med ett snabbt nedslitet framdäck.
 
Jorge Lorenzo som kämpade för att avsluta racet med åtminstone några poäng i behåll fick se sig torpederad av Ducatiföraren Andrea Iannone i slutet av banans bakraka på varv 17. Manövern var mycket lik den som Andrea Iannone utsatte sin teamkamrat Andrea Dovizioso för i Argentina tidigare i år. Den här gången beslöt raceledningen att Andrea Iannone skulle straffas med att få starta från sista plats under det nästkommande racet på Assen.
 
Innan Jorge Lorenzos krasch underhölls åskådarna av en fight mellan fem förare i toppen. Den främre klungan bestod av Maverick Viñales som uppvaktade Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo som kämpade med sitt felaktiga däckval samt Marc Márquez som vägrade släppa iväg Valentino Rossi ur siktet.
 
Under racets senare skede bjöds vi på en dust mellan Valentino Rossi och Marc Márquez som påminde om den ödesdigra bataljen på Sepang 2015, som tur var slutade den här med att både förarna tog sig i mål på hjulen.  På sista varvet passerade gjorde Valentino Rossi det vinnande draget genom en omkörning i kurva ett.

De båda rivalerna skakade hand efter i racet i vad som såg att vara ett första närmande dem emellan sedan konflikten som startade i Malaysia förra året.
 
MotoGP Catalunya: 
1. Valentino Rossi 
2. Marc Marquez 
3. Dani Pedrosa 
4. Maverick Viñales 
5. Pol Espargaro 
6. Cal Crutchlow 
7. Andrea Dovizioso 
8. Alvaro Bautista 
9. Danilo Petrucci 
10. Hector Barbera 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: