Svensk tillverkare ger Ural navstyrning

Avtalet mellan SE Service och AFD International gäller i första hand modifiering av 15 stycken stycken Ural, den nya vätskekylda versionen, med sidvagn. Avtalet gäller även teknisk support under två år.

Inledande tester har visat på ”enastående stabilitet vid montering av lavettbaserad robotteknik”. Faller testerna väl ut finns en option på ytterligare 1500 enheter inklusive utvecklingsrättigheter fram till och med år 2033.

– Vi är mycket nöjda med vad vi sett hittills, kommenterar Bohdanko Roman från AFD International.

Enligt SE Service så förs också en parallell diskussion kring den nyutvecklade lösningen på turboladdning vi sett på Slugger. Den ökande spänningen mellan Ryssland och ett ekonomiskt starkare Kina är orsaken till att man från rysk sida avser öka sin ”avskräckande närvaro” i Uralbergen där de höga höjderna medför krav på överladdning för att på så sätt behålla acceptabla prestanda.

– Det här känns riktigt stort, berättar Stellan. Jag har aldrig varit i Ukraina men eftersom jag alltid varit inspirerad av rysk teknologi så ska det bli riktigt intressant. Sedan lär det bli en och annan resa till Cayman Islands också.

Bike har förgäves försökt nå Svenska Fred för en kommentar.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: