Svensk polis väljer Jofama

Nu är det klart att svenska Jofama kommer att förse den svenska polisen med mc-kläder.  Redan tidigare har Jofama fått förtroendet att leverera kläder och skydd till bland annat den brittiska och tjeckiska polisen, nu har alltså även den svenska mc-polisen valt svenska kvalitetskläder.

– Nu har vi återigen fått ett kvitto på att vi är ett av få märken i världen som når upp till de mycket högt ställda krav som ställs för denna kategori användare, säger Peter Eriksson, ansvarig för Jofamas mc-kläder.

 

Jofama kommer att förse 300 utbildade mc-förare inom polisen med skyddsutrusning under två år, med möjlighet till förlängning. Det handlar om ungefär 100 uppsättningar per år till ett värde av 1 miljon kronor. Produkterna kommer från det ordinarie sortimentet, med möjlighet att göra särskilda anpassningar om det behövs.

De som framöver möter en mc-polis kommer att se skinn/textilbyxa Safir med funktionsmembran och Hi-Art och en Proton skyddsjacka som bärs under uniformsjackan, kompletterat med ryggskyddet Buckler.

 

– Den här upphandlingen visar att vi har mc-kläder i absoluta världsklass. Förutom att poliser, sjukvårdare och militärer i olika länder använder vår utrustning förser vi också vanliga glada motorcyklister med säkra kläder genom mer än 500 återförsäljare i Europa, säger Peter Eriksson.

För mer info om produkter, material, CE-certifiering och återförsäljare, gå in på www.jofama.se