Svensk-amerikansk engelsman

 

I COLORADO ligger företaget Colorado Norton Works. En firma som drivs av svensken Matt Rambow! Han föddes nämligen och växte upp i Göteborg innan han flyttade till USA 1984.

Som namnet på företaget avslöjar så arbetar de med att renovera engelska Norton-motorcyklar. Närmare bestämt Norton Commando. Firman renoverar motorer, säljer reproduktionsdelar (katalog finns) och totalrenoverar samt bygger om hela hojar.

Modellen här ovan har firman lite okarismatiskt döpt #38. Förutom en modifierad Commandoram har cykeln fyrbackad trumbroms fram, Koni-stötdämpare bak och 38-millimeters Marzocchi-gaffel fram.

Toppen är portad och motorn har fått vassare kamaxel och big bore-cylinder. Keihin flat slide förgasare med insugstrattar ser inte bara maffigt ut utan ger ett himmelskt ljud i kombination med det snygga och välljudande avgassystemet.

Matt Rambow berättar att firman lägger ner över 250 timmar på varje bygge och prislistan brukar landa på runt $26 250. Vi gissar att #38 med sin aluminiumtank och kuts blev lite dyrare.

WWW.COLORADONORTONWORKS.COM

Artikel av Manfred Holz ur MC-Nytt 1.10.

%d bloggare gillar detta: