Suzuki tillsagda om MotoGP-återkomst

Den japanska tillverkaren pausade sin MotoGP-verksamhet i slutet av förra säsongen på grund av det ekonomiska läget. Man har sedan dess bekräftat sin avsikt att återkomma till serien år 2014 med en ny 1000-kubikare.

I augusti när MotoGP-cirkusen befann sig på Brno så träffade MotoGP-chefen Carmelo Ezpeleta personal från det japanska märket. Suzuki har tidigare planerat att köra endast ett år till att börja med, för att utvärdera sin race-kapacitet, menEzpeleta sa till Suzuki att om de ska komma tillbaka så är det minst ett treårskontrakt som gäller.

– Dom vill komma tillbaka till 2014 men det finns en minimum period som dom måste dedikera sig till. Dom frågade om möjligheten att komma tillbaka ett år och vi sa nej. Vi har ett avtal med de existerande tillverkarna för de kommande fem åren. Om Suzuki vill komma tillbaka så får de dedikera sig till '14, '15 och '16 och komma i linje med de andra fabrikerna, sa Ezpeleta till MCN.

Honda, Yamaha och Ducati har för tillfället ett femårskontrakt som sträcker sig till slutet av 2016, tidpunkten då Suzukis eventuella treåriga kontrakt skulle ta slut och därmed lägga alla fabriker i linje med varandra.

Andra intressanta nyheter för dig

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: