Stoner och Ducati går skilda vägar

2016 gick Casey Stoner över från Honda till Ducati som testförare och varumärkesambassadör. Kontraktet skrevs för tre år och om lite mer än en månad löper det alltså ut, då kommer Ducati och Stoner inte förnya deras samarbete.

– Jag vill tacka Ducati för de suveräna minnena och speciellt stödet och entusiasmen från Ducati-fans för vår delade passion för racing och motorcyklar, jag kommer alltid komma ihåg detta. Över de senaste tre åren har jag verkligen njutit av mitt jobb med testteamet, ingenjörerna och teknikerna medan vi har jobbat mot att förbättra Desmosedici GP-paketet och jag önskar verkligen teamet ett stort lycka till med deras framtida strävanden, säger Casey Stoner. 

Under sina år hos Ducati har Stoner hjälpt till att utveckla den GP-racer som numera är en sann mästerskapskonkurrent, men han har även hjälpt till med nya Panigale V4 samt med andra gatlegala modeller. Ducati VD:n Claudio Domenicali tackar i pressmeddelandet Stoner för ett jobb väl utförd och önskar honom en ”lugn och glad framtid”.

Diskutera: Vad är ditt bästa minne av Casey Stoner? 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: