Stoner: ”Jag vet vad som är fel på GP-hojen”

Márquez har det ruskigt tufft i MotoGP just nu. Initialt kommenterade många experter att det nu är för att pressen ligger på honom, det finns inga rookie-ursäkter att kasta sig med längre. Men en allt populärare och så gott som bekräftad teori är att Hondas RC213V med åren blivit allt sämre. MotoGP-kommentatorn David Emmett tittade närmare på Honda-förarnas resultat de senaste åren och såg en tydlig nedgång.

– Jag får inte säga, berättar Casey Stoner i en intervju med GPone.com i samband med Barcelonas GP. Men jag vet vad som är fel, jag märkte det redan vid testerna i Malaysia. 

Flera Honda-förare, däribland Márquez, har pekat på en aggressiv insprutning som ett stort problem. Eftersom Honda likt Yamaha inte får justera sina motorer, till skillnad från Factory 2-teamen som Suzuki, Ducati och Aprilia, måste de arbeta med resterande komponenter för att försöka lösa problemet. Därför fick Márquez och Pedrosa ett nytt avgassystem i helgen. 

I intervjun säger Stoner också att han fortfarande inte tänker återvända till MotoGP.

– Jag älskar att fiska och nu har jag mer tid att göra det, skrattar Stoner. Jag njuter av livet och tänker inte tillbaka, jag minns stressen och pressen och det är inget jag vill återuppleva. 
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: