Stämmer H-D – hojen hade inte ABS

Mannen körde med sin fru på passagerarsadeln när han plötsligt körde omkull med sin Harley-Davidson Road Glide. Kvinnan skadade sig så allvarligt att hon har permanenta hjärnskador.

När polisen dök upp förklarade mannen att det var något fel eftersom ABS-systemet inte hade fungerat som det skulle. När det senare visade sig att motorcykeln inte hade bromssystemet över huvud taget stämde han Harley-Davidson eftersom han trodde att ABS-lampan i instrumenteringen betydde att det fanns på motorcykeln. Dessutom hade försäljaren som sålde motorcykeln sagt, med en armbågsknuff i bröstet, att tjejer gillar ABS.

Försvarsidan hävdar att det inte är konstigt att en motorcykel utan ABS har en lampa för det i instrumenteringen och om den inte lyser när man startar bode alla förstå att systemet inte finns. De tycker också att mannen borde känna till motorcykelns utrustning efter 15 månader och knappt 2000 mil.

Om Harley-Davidson förlorar riskerar de att betala mannen tre miljoner dollar och återkallning på väldigt många motorcyklar.