Sete Gibernau börjar köra roadracing igen

Sete Gibernau, den 45-årige spanjoren kommer alltså tillbaka till racingen efter drygt 10 års uppehåll. Återkomsten sker till den nya elektriska klassen MotoE hos sitt tidigare stall Pons Racing.

MotoE-klassen kommer att ha premiär under 2019 och flertalet kända namn kommer stå på startfältet, Bradley Smith och Randy De Puniet är några av dem.

–Jag trodde aldrig att jag skulle återvända till ett mästerskap i motorcykelracing igen eftersom jag hade dragit mig tillbaka för gott. Men man vet aldrig vad livet har för överraskningar åt en och här står jag efter att inte ha tävlat på över 10 år, säger Sete Gibernau.

–Jag kommer att jobba hårt för att leva upp till förväntningarna som Pons har eftersom de sökte upp mig. Något jag ser framot är att kunna dra mitt strå till stacken i utveckling av el-hojarna och klassen. Jag har kommer dessutom kunna säga att jag kört tre generationer av hojar, tvåtakt, fyrtakt och nu elektriskt, fortsätter han.

–När MotoE blev aktuellt, var vi säkra på att det är en framtid inom motorcykelracing. Vi var på det klara med att vi måste ha en erfaren och rutinerad förare i sadeln och jag kan inte tänka mig någon bättre för det här projektet än just Sete Gibernau, säger Sito Pons. Hans erfarenhet och möjligheter är vad som gör honom till en referens-punkt i den här klassen. Jag är väldigt glad över att ha med honom på det här tåget och ser framemot att få börja jobba ihop med den här nya utmaningen, fortsätter han.

Fredag den 16 November kommer de att hålla en presskonferens om detta inför MotoGP tävlingarna på Valencia. 

Gibernau körde bland annat Honda 500 för Repsol Honda mellan 1998 och 2000. Han körde även MotoGP för satellit-teamet Gresini under åren 2003-2005. 

Annons

Annons

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: