ExploreBike: Service hos Lillemans MC

Efter de första hundra milen är var det dags för en första service av min Yamaha Ténéré 700 på Lillemans MC i Lund. Serviceteknikern Mick Schmücker Holm har lång erfarenhet som tekniker och tar väl hand om min hoj.

Lillemans MC har nyligen flyttat till nya lokaler i Lund och har en stor butik och en toppmodern verkstad. Lillemans är en av Sveriges äldsta motorcykelhandlare och har funnits i Lund sedan starten år 1959.

Den första servicen innehåller ett oljebyte och en rad olika kontroller av motorcykeln. Med denna service säkerställer man att maskinen går som den ska och att inget avviker.

För tillfället kör jag mestadels offroad och enduro. Vanligtvis använder jag mig av Michelin Tracker, men den kommande tiden skall jag testa ett par Michelin Enduro medium.

Yamaha Ténéré 700 har dubbla bromsok från Brembo på framhjulet.

Att få lära sig mer om sin hoj av professionella tekniker är väldigt värdefullt. Mick och övriga tekniker på Lillemans kör själva offroad och vet vad som är viktigt när det gäller detaljerna på motorcykeln.

Påfyllning av olja. Serviceintervallerna på Yamaha Ténéré 700 är 1000 mil.

Butiken hos Lillemans MC består av dels en Yamaha-avdelning och dels en Honda-avdelning. Därutöver finns det begagnade hojar och ett stort utbud av tillbehör och kläder.

Nytt för säsongen är att Lillemans säljer ryggsäckar och mjuka väskor från Kriega. Alla produkter från Kriega har 10 års garanti. En kvalité som är bra för krävande äventyrskörning.

Nya stövlar för säsongen – Alpinestars Tech 7 med Drystar, som är ett vattentät membran och bra för äventyrs- och offroadkörning i alla väder.

Stort utbud av skinnställ, hjälmar och stövlar från bland annat Revit, Shoei och Alpinestars.

ExploreBike och projektet GLOBAL RIDE:

Global Ride är ett projekt där jag har som mål att köra motorcykel på alla jordens kontinenter. På grund av coronaviruset är det just nu inte möjligt att resa och jag har därför beslutat mig för att med min Yamaha Ténéré 700 köra en svensk enduroklassiker (Stångebroslaget, Ränneslättsloppet och Gotland Grand National) och 24-timmarstävlingen Gripendygnet.

Läs mer om mig och mitt projekt på www.explorebike.se.

Facebook: explorebike.se

Instragram: explorebike.se

Youtube: explorebike.se

%d bloggare gillar detta: