Senaste nytt: Buell lägger ner tillverkningen!

I 26 år har den udda och innovativa motorcykeltillverkaren existerat men dagarna för Buell är nu till ända. Harley-Davidson som äger Buell har beslutat att man ska fokusera på sitt eget märke främst.

– Jag kommer alltid att vara stolt över Buell. Vi bevisade att en liten grupp passionerade och inspirerade människor kunde ta sig an och mäta sig med industriella jättar, konstaterar Erik Buell sorgset i sitt filmade avsked nedan.

När det gäller reservdelar, garantier och service kommer Harley-Davidson att fortsätta att täcka dessa, men någon mer produktion blir det inte. De motorcyklar som idag finns till salu blir de sista från tillverkaren.

– Även om det varit känt att Buell haft problem att nå någon större försäljningsvolym, är det här fortfarande ett något oväntat beslut med tanke på den stora investering som Buell gjort i den nya 1125 R samt 1125 CR. Å andra sidan är det ingen tveksamhet kring att motorcykelförsäljningen i USA, där Buell haft sin största marknad, verkligen kollapsat, kommenterar Bikes chefredaktör Magnus Johansson.

Buell grundades av Erik Buell i East Troy, Wisconsin och köptes 2003 av Harley-Davidson. Senaste året har Harley-Davidson även köpt MV Agusta samt Cagiva och dessa är nu till salu. Läs mer om det på länken nedan.

Kommer du att sakna Buell? Kommentera här nedan.

%d bloggare gillar detta: