Så ska framtidens regskyltar se ut

Systemet med tre bokstäver och tre siffror har funnits sedan 1972. Transportstyrelsen uppskattar att detta räcker 6-7 år till, därefter är alla teckenkombinationer förbrukade. I ett förslag till regeringen säger Transportstyrelsen att den lämpligaste lösningen är att tillåta det sista tecknet även vara en bokstav. 

– En ändring måste till för att vi ska kunna tilldela registreringsnummer även i framtiden. Vi ser det som angeläget att den kommer på plats redan nu då både vi och andra användare av vägtrafikregistret behöver lång tid på sig att anpassa sina it-system, säger Anders Larsson, direktör för transportregisteravdelningen på Transportstyrelsen.

Man tittar också på om ett sjunde tecken kan införas, men det är ett alternativ Transportstyrelsen helst undviker då det är desto mer omfattande. Att byta alla dagens regskyltar skulle kosta kring 1,5 miljarder för landets fordonsägare, därför vill man att dagens befintliga nummer behålls och att man helt enkelt tillåter en bokstav som sista tecken på nya fordon. 

20152805125619.jpg?itok=CtEM4Sei
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: