Så här gick det för svenskarna i helgen

Christoffer Bergman har i år en styrning med ett franskt team i Superstock 1000-VM ombord nya Yamaha R1. I helgens deltävling på Assen kvalade Bergman in på 13:e startruta med 1,4 sekunder till snabbaste föraren.

Racet fick startas om och kortas till nio varv efter en incident på start/mål. Bergman fick en tuff start in i första böj och spenderade det korta racet med att kämpa sig upp i ordningen igen. Svensken gick i mål som tolva. En längre intervju med Bergman om hans säsong med nya R1:an kan du läsa i vårt kommande nummer – Bike #6.15 ute den 5 maj.

Backlund hade en tuff helg på Brands Hatch. Han tog sig precis in i Q2 där teamet gick i fel riktning sett till chassijusteringarna och Filip fick nöja sig med 20:e startruta. I första racet fick safety car gå ut redan på första varvet efter en läskig krasch. När racet drog igång två varv senare hade Backlund problem och sågs springa ner längst depån bredvid sin cykel.

Han fick bryta det racet och startade sist av trettio förare i race två. Backlund lyckades dock klättra till 22:a plats och hans bästa tid var en sekund från dubbla racevinnaren James Ellison.