Rossis framtid avgörs de första racen

Valentino Rossi återvände från Ducati till Yamaha i år och fast att han tog sin åttionde MotoGP-vinst var det sällan han kunde hålla samma tempo som topptrion Márquez, Lorenzo och Pedrosa. Rossis kontrakt med Yamaha går ut efter 2014 års säsong och enligt honom själv kommer de första sex racen vara avgörande för hans beslut om framtiden. 

– Om jag är här och vill fortsätta tävla, måste jag vara i topp 2014, närmare de första tre. Från februari till juni, testerna och de sex första racen kommer vara avgörande för mitt beslut i slutet av säsongen om jag fortsätter eller slutar tävla i MotoGP, berättar Rossi i ett italienskt program om den gångna säsongen. 

– Jag skulle vilja fortsätta ett par år, men bara om de är konkurrenskraftiga. 
För att komma närmare topptrion har Rossi gjort en stor förändring i sin närmaste krets till 2014. Efter finalen på Valencia gick Rossi och teamchefen Jeremy Burgess skilda vägar efter 7 GP-titlar.

– Jag har bestämt att jag behöver ändra någonting till nästa år för att hitta ny motivation och öka min nivå, min fart. Så det här kommer bli mitt sista race tillsammans med Jeremy, sa Rossi på presskonferensen innan racet.

Burgess ersättare är Silvano Galbusera. Det sjätte racet på MotoGP-kalendern är Mugello, Italien. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: