Resultat från helgens SM/SO på Karlskoga

Redan på fredagen drog roadracingen igång. Den fria träningen var ett tillfälle för alla klasser att värma upp inför helgens race. Superstock-föraren Lukas Bäckström kraschade dock rejält i andra sväng och teamet fick jobba ända fram till lördagens första race för att få ihop en ny hoj. Helgens upplägg var två kortare race på lördagen och ett längre på söndagen.

Bäckström fick börja sist på gridden och arbetade sig upp genom ordningen i det första Superstock 600-racet. Pontus Duerlund sprang iväg med ledningen och hade god marginal bakåt, men med endast ett fåtal varv kvar kraschade han på väg ut ur Esset. Istället blev det Niklas Långkvist som kom etta, Dennis Dragos tvåa och Jesper Pellijeff trea – Bäckström fick nöja sig som femte förare.

I lördagens andra Superstock-race tog Långkvist vinsten igen efter att ha kunnat försvara sig från Bäckström som slutade tvåa. Pellijeff blev åter trea och Duerlund som fick starta från depån på grund av vad som verkade vara krångel med växelgivaren slutade 14:e. Till söndagens SST600-race var både Bäckström och Duerlund tillbaka i ett mer karaktäristiskt tempo, Bäckström tog den initiala ledningen och efter att ha avvaktat några varv tog sig Duerlund om och öppnade upp en lucka som höll sig till målgång. Långkvist försökte uppvakta men kunde aldrig utmana någon av de två framförvarande.

I Superbike var det åter igen en fråga om Daniel Falemo eller Theo Borglund. I det första racet kunde Falemo ta en seger med tre sekunder till godo till tvåan Borglund, Martin Pärtelpoeg blev trea. Theo Borglund fann nytt tempo till det andra racet och såg ut att ta vinsten, men ett sent misstag gav Falemo den chans han behövde och åter igen tog Falemo vinsten framför Borglund. 

Till söndagens längre race kunde dock Borglund plocka ikapp några poäng. Borglund gick i mål fem sekunder framför Falemo, som uppvaktade Borglund de första varven men som till slut fick släppa. 

Under lördagens lunchpass bjöds det på underhållning från KTM Duke Challenge. Utlandsförarna Filip Backlund, Krister Bohm, Daniel Hermansson och Peter Lindén (den sistnämnda ersatte Christoffer Bergman som fick ställa in på grund av Moto2-test) körde den österrikiska tillverkarens 690 Duke mot varandra på Karlskogas short track. Efter ett kort kval stod Backlund i pole, sex tiondelar snabbare än Lindén. 

Det första Duke-racet blev en duell mellan Backlund och Lindén där den erfarna enduranceföraren såg ut att kunna försvara sig, men där Backlund till slut tog vinsten. I det andra racet kraschade Lindén på väg in i första böj och racet rödflaggades, han fick föras till sjukhus för undersökning och de resterande förarna avslutade det andra racet som Backlund kunde ta hem. Lindén var på plats senare på lördagen och hela söndagen för att kommentera racen.

Kompletta resultat för alla klasser finns här.
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: