Problemfylld helg för svenskarna

Alex Lundh lyckades ta sig till Superpole i helgens World Superbike-deltävling på Aragon. Men han fick då problem med motorn och kunde inte förbättra sin tid och startade från 15:e plats. I första racet fick han en bra start och var tolva in i första svängen, men efter ytterligare motorproblem föll han bakåt och fick avbryta på varv tolv. Andra racet var även det problemfyllt men Lundh kunde ta hem en trettondeplats och tre poäng.

– Starten i första heatet var riktigt bra, tolva i första sväng och in i kurva fem dök jag förbi Carlos Checa på innern, tyvärr drev jag ut lite och han tog tillbaka, berättar Lundh.

– Jag droppade tillbaka några placeringar då jag fick problem att växla. Och på varv 13 hade jag inte längre någon 4:e växel och blev tvungen att bryta. I andra heatet fick jag ett liknande problem men kunde ta mig i mål på en 13:e plats och fick tre nya poäng.

I årets första deltävling av Superstock 1000-VM plockade Lukas Ockelfelt en poäng medan Christoffer Bergman fick avbryta efter elproblem. 

– Det var en tung helg, berättar Bergman. Vi hade problem med inställningarna under de första dagarna och under söndagens Warm Up fick vi problem med elektroniken. På grund av det fick jag en dålig start av racet och sedan gick cykeln bara sämre och sämre. Jag försökte att rädda några poäng men tillslut var vi tvungna att avbryta loppet.

– Jag är mycket besviken men samtidigt väldigt revanschsugen inför Assen om 2 veckor. Vi kommer göra lite tester för att reda ut problemen de närmsta dagarna.

I brittiska Superstock 1000 rödflagades racet efter en krasch på det tionde varvet som Filip Backlund blev indragen i. Backlund ska ha klarat sig utan skador.

Andra intressanta nyheter för dig

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: