Premiären på Anderstorp hotad

Banracingen på Anderstorp Scandinavian Raceway kan begränsas till tre dagar per kalendermånad, varav två är under helger. Det här kan få till följd att evenemang som Svenska Endurance Cupens premiär tionde maj ställs in eller flyttas.

Ett första överklagande från grannar nära banan som inte ville gå med på utökad verksamhet ledde till att frågan hamnade hos Länsstyrelsen i Jönköping. Där hamnar alla liknande överklagande från Gislaveds kommun.

 Länsstyrelsen i Jönköping beslutade att de som driver verksamheten på Anderstorp fick bullra i nära samma utsträckning som det senaste tillståndet tillät. Det vill säga tre dagar per kalendermånad, varav två är under helger.

Det blir mycket svårt att arrangera racing på en bana med så få dagar tillgängliga. Därför överklagade de som driver verksamheten på Anderstorp beslutet. Men även grannarna överklagade samma beslut eftersom de tyckte att tillät för mycket oljud.

När Länsstyrelsens beslut överklagats hamnar det hos Mark och miljödomstolen i Växjö. De hanterar nu dessa ärenden och ska komma med sitt svar inom kort. Enligt Ben Heimdal på Länsstyrelsen i Jönköping som är väl insatt i ärendet kan beslutet mildras eller skärpas. Frågan är dock om de hinner komma med ett svar innan premiären för racing på banan.
 

Annons

Annons