Premiär för BMW F 800 GS Adventure

F 800 GS Adventure är äventyrshojen för dig som inte skräms av ett vattendrag, ett bergsmassiv eller ett område med sanddyner. Med sin stora 24-literstank (det kan vara lite tunt med mackar ute på tundran), rejäla skyddsbågar, värmehandtag, bekväm sadel och en skyddande vindruta kommer denna smidiga BMW-twin att göra sin ägare till en Globetrotter av rang. Vi vill också nämna de nya mer anpassade fotpinnarna och en justerbar bromspedal. Små detaljförbättringar kan tyckas, men viktiga när du står upp och kör aktivt.



Att den tvåcylindriga offroadmodellen F 800 GS har fått erkänt bra kritik världen över för sina fina egenskaper är ingen hemlighet. Så nu skulle man kunna påstå att en bra motorcykel har blivit ännu bättre. Ta bara det här med räckvidden. 85-hästarsmotorn har en bränsleförbrukning på 0,43 lit/mil vid 90 km/h. Det gör att du kommer en bra bit över 50 mil per tank. Den bastanta fjädringen med sin långa fjädringsväg (230 mm fram, 215 mm bak) är erkänt bra och väljer man till det ställbara ESA-systemet (Electronic Suspension Adjustment) kan dämpningen justeras med en knapptryckning. Väljer du till ASC (antispinn) får du i läget ”Enduro” en justering som optimerar både acceleration och bromsning på löst underlag. ABS-funktionen är självklart urkopplingsbar.



Tillbehörslistan till nya BMW F 800 GS är lika imponerande. Vad sägs om färddator, navigator, aluminiumväskor (42 respektive 38 liter) och alu-toppbox (32 liter), en smart tankväska på 12 liter, LED-blinkers, sportljuddämpare (Akrapovic), olika sadlar (sadelhöjd ner till 850 mm), LED-extraljus, vindruta med mörkt glas med mera? Sverigepremiär för nya F 800 GS Adventure den 15 juni. 

Pris från: 118 300:-

Annons

Annons