Polisen hårdare mot motorcyklister

Förra året visade Sveriges motorcyklister att vi är den absolut säkraste trafikantgruppen i Sverige. Att det trots 300 000 motorcyklar i trafik "bara" var 31 motorcyklister som omkom i trafikolyckor, Så när Polisen nu meddelar att de kommer att öka övervakningen av fortkörande motorcyklister eftersom "Risken för dödsolyckor ökar kraftigt när 300 000 motorcyklar med våren och värmen kommer ut på vägarna" så låter det lite overkligt. 

  • – Vi ökar nu bevakningen av motorcykeltrafiken. Och framför allt har vi en ökad bevakning av de olycksdrabbade vägsträckorna. Det finns ett antal platser i olika delar av landet där man med förkärlek håller på och kör mer extremt, säger Bengt Svensson, kommissarie för trafikfrågor på Rikspolisstyrelsen.
  • Övervakningen ska ske på olika sätt, både civilt och uniformerat med civila bilar och motorcyklar.

  • – De som kör riktigt extremt har inte ens registreringsskylt på för att kunna undkomma övervakningen. Men det går ju att fotografera och titta på och känna igen personer när de står och pratar utan hjälm på sig på de här samlingsplatserna, säger Bengt Svensson.
  • Vi tycker att det ser ut som att Polisen riktar in sig på fel trafikantgrupp. Vad tycker du?

    Källa: Dagens Nyheter