Parkeringsavgifter för motorcyklar i Stockholm får ny taxa.

Bike har tidigare rapporterat om parkeringsavgifter gällande motorcyklar i Stockholm. Igår hade Trafiknämnden i Stockholm möte där SMC Stockholm hade kontaktat samtliga ledamöter i nämnden gällande den rådande situationen med mc-parkering i staden. 

– Vi anser att Stockholms stad ska återgå till avgiftsfri parkering för alla tvåhjulingar i Stockholms stad – motorcyklar, mopeder och cyklar. De är alla smarta fordon som bidrar till att minska köer, trängsel och parkeringsproblem.  Stockholm bör uppmuntra fler att pendla på tvåhjulingar för att öka framkomligheten, säger Olle Henriksson, ordförande i SMC Stockholm i ett pressmeddelande från SMC. 

I och med att parkeringsreformen infördes 2018 har inte parkeringssituationen i staden direkt förbättrats och parkeringsskador på motorcyklar har dramatiskt ökat då flertalet av de tidigare mc-parkeringarna har försvunnit till förmån för biltrafiken. 

Det har lett till att gjort att parkeringssituationen för MC och moped i Stockholm idag är lika kaotisk som den var för 40 år sedan då MC-parkeringarna skapades. Fordon parkerar felaktigt, både på cykelparkeringar och MC-parkeringar.

MC och mopeder med boendeparkeringstillstånd måste stå i ruta där en bil normalt parkerar vilket lett till att parkeringsskadorna för MC ökat med 300 procent i Stockholm.

Efter beslut tagits i nämndens möte igår ser alltså taxan ut så är i stället;

I zon 2, som gäller i nästan hela city, blir nya avgiften 6,50 kr i timmen mitt i dagen, istället för 10 kronor i timmen.
I zon 4, som gäller i stora delar av närförort halveras avgiften. Nya avgiften blir 2,50 kronor i timmen mitt på dagen istället för 5 kronor i timmen.

För mer information gällande parkering av motorcykel i Stockholm kan du klicka här.

 

Annons

Annons