Pallplatser för Bikeförare i Anderstorp och skamvrå för tävlingsledningen

Under helgens SM-tävlingar i roadracing på Anderstorp gjorde Bikes testförare Christer Miinin comeback i klassen Nordic BOTT. Han fick tyvärr inte sina delar i tid utna skruvae ihop cykeln på fredagsnatten och körde den för första gången på lördagen. Trots detta lyckades han ta en sjätte plats på lördagen, Pole position på söndagen och en tredje plats i racet. Christer Miinin är tillbaka med besked och konkurrenterna får se upp när han kört in sig på hojen.

Jesper Pellijeff som är med i Bike Next Generation visade konkurrenterna baken när han tog Pole Position samt vinst på både lördagen och söndagen. Jesper visade upp mycket stabil körning och sa efter racet; – Det var lite för lätt! Följ Jespers framfart här på Bike under fliken Blogg.

Bikes utsända såg verkligen fram emot helgen med två Pro Superbike heat och samtliga SM-klasser. Första superbike-racet var en riktig nagelbitare och bjöd på åtskilliga omkörningar och rakt igenom mycket spännande race. Efter hård körning tog Bikesponsrade Hampus Johansson vinsten framför Andreas Mårtensson. Hampus visade att åren utomlands gett honom hastighet och erfarenhet för att vara med och slåss om årets titel. Hampus var mycket nöjd med racet.

Stort GRATTIS till Christer, Hampus och Jesper för helgens presentationer.

Andra racet blev ett fiasko. Det hela började med att personalen på gridden hade fått fel startordning vilket ledde till att starten blev försenad. När förarna skulle ge sig ut igen var det bara Robban Gull som kom iväg innan utsläppet stängdes vilket ledde till ytterligare försening. När väl förarna gick ut på sitt warm-up varv började det regna ordentligt vilket gjorde att förarna valde att åka in i depå igen för att byta till regndäck. Detta tolkades av tävlingsledningen som att förarna bojkottade racet och valde då att ställa in starten.

Vem som gjort rätt eller fel i denna fråga kommer diskuteras flitigt. En sak är säker, svensk roadracing behöver få ordning på sina procedurer och regelverk.

Vad tycker du om detta?

Läs mer om utvecklingen Highsider.se där Bikes raceskribent Rachid rapporterar.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: