ONK Superbike – Hampus Johansson tvåa

Hampus Johansson startade igår från poleposition i det holländska ONK Superbike-racet på Assen. De fick endast tre pass under helgen; ett kval på fredagen, ett kval på lördagen samt ett race på söndagen. Det var även planerat att de skulle få köra en warm up inför racet på söndagen, men förarna röstade bort warm upen under förarmötet då warm upen låg för nära själva tävlingen. Förarna skulle knappt hinna hämta andan än mindre hinna ställa in cykeln och byta däck till racet.

#3 Bob Withag tog starten med #34 Hampus Johansson och #28 Arie Vos tätt därefter. På det tredje varvet kom Arie Vos förbi Hampus Johansson och kunde två varv senare ta sig upp i ledning, med Hampus i bakhasorna.

Hampus släppte aldrig taget om Arie Vos och avvaktade till det sista varvet då han gjorde ett omkörningsförsök in i chikanen som sedan leder vidare ut till start/mål-rakan. Men Hampus bromsade något för sent och kom för djupt in i kurvan och Vos kunde klämma sig förbi och accelerera i mål som segrare med Hampus två tiondelar efter sig.

Karlstadsonen Hampus körde dock sin bästa tävlingshelg någonsin; han startade från pole, körde racets snabbaste varvtid och genom sin andraplats säkrade han tredje platsen så här långt i det holländska Superbike-mästerskapet. Han har nu kört in 30 poäng, två poäng ifrån racetrean Danny de Boer och sex poäng ifrån racevinnaren Arie Vos.

-Jag ville verkligen vinna. Men vi hann inte ställa in cykeln så som jag hade velat. In i det nybyggda snabba partiet hade jag ingen bra känsla från framdäcket, men vi har en bra grund att jobba vidare på. I premiären här för tre veckor sedan körde jag på en nästintill standard cykel. Nu har vi trimmat både motor och chassie ytterligare samt så körde vi med lättare fälgar, så det var mycket nytt denna helg som det tar lite tid att vänja sig vid. Nu längtar jag till nästa race här på Assen, men innan dess ska vi köra på Nurbürgring i det tyska IDM-mästerskapet, säger Hampus Johansson.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: