Officiellt: Rossi till Yamaha

Precis som det ryktats i italiensk media så kommer Rossi än en gång bli stallkompis med Jorge Lorenzo. Det blir två år i MotoGP efter årets säsong med en eventuell fortsättning i WSBK år 2015. 

Rossis första år i Yamaha var 2004, då lämnade han Honda efter tre mästerskapsvinster. Rossi vann 2004, 2005, 2008 och 2009 på en YZR-M1. 

Det har också ryktats att Rossi kommer få sponsring av Monster Energy och San Carlo, men det har inte bekräftats och vi hoppas att det här inte påverkar Tech 3- och Gresini-teamet negativt. 

"Det här tillkännagivandet är än en gång utmärkta nyheter för Yamaha." sa Yamaha teamboss Lin Jarivs. "I juni lyckades vi få med Jorge Lorenzo för 2013-14 och vi kan nu bekräfta Valentino Rossi för de kommande två åren. I och med det så har vi satt samman det starkaste möjliga teamet för segrar och att marknadsföra Yamaha-märket." 

"Vi körde med det här superteamet under 2008, 2009 och 2010 och under den tiden fick vi "trippelkronan" med mästerskapsseger för förare, tillverkare och team tre år i rad." 

"Valentino gör våra framtida planer för Yamaha Factory Racing komplett. Nu när det är färdigt kan vi fokusera till 100% på jobbet som ligger framför oss och att stödja Ben Spies och Jorge Lorenzo i deras sökande efter racesegrar och för Jorges 2012 mästerskapstitel." 

Än finns inga ord om vart Ben Spies tar vägen. Ducati har också släppt ett pressmeddelande som bekfräftar att Ducati och Rossi går skilda vägar i årets slut. 

Rossi själv har inte kommenterat teambytet. Men de tunga tiderna för Ducati blev just ännu tyngre. Efter två säsonger utan att kunna göra en konkurrenskraftig maskin räckte det inte ens med att Audi var med och försökte övertyga Rossi om att stanna. 

Silly Season 2013 börjar tidigt i år. Vart ska Spies ta vägen? Vem tar Rossis plats i Ducati?