Octo Pramac satsar hårt 2016

I går lanserade Octo Pramac sin satsning inför årets MotoGP-säsong. Förra året klev 26-åringen Danlio Petrucci från Italien i på platsen efter Andrea Iannone som gått vidare till Ducatis-fabriksteam. Petrucci levererade bra under sin första säsong i teamet, bland annat en andraplats på Silverstone, och han förväntas göra ännu bättre ifrån sig i år.
 
Scott Redding från Storbritannien är teamets nytillskott i år. Att 21-åringen skulle lämna Marc VDS för Octo Pramac kom inte direkt som en nyhet när det tillkännagavs sent i somras.
 
Han har nu testat den version av Desmosedici GP-hojen som satellit-teamet har till förfogande. Redding uttalar sig mycket positivt om både hojen och teamet i Octo Pramacs pressmeddelande.
– Under mina första tester klickade jag direkt med teamet, och som sagt hojen är galen. Vädret var inte perfekt i Valencia men målet var ju att arbeta. Och faktiskt, i Jerez gjorde vi ett fantastiskt jobb, säger han.

Likt alla andra MotoGP-team har Octo Pramac fått omarbetata sina cyklar grundligt för att de ska kunna leverera med de nya begränsningarna gällande elektroniska hjälpmedel och ECU samt med de nya Michelin-däcken. Nu återstår att se vad Perucci och Redding har att ge när säsongen väl drar igång.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: