Nya uppkäftiga Honda Rebel

Det var en tid sedan vi såg eller hörde något av Honda i cruisersegmentet men i dag avslöjade tillverkaren en helt ny modell som kan betyda en comeback på området.
 
Honda Rebel är en A2-vänlig, enkel och avskalad glidare. Den finns i svart, silver och rött. De allra flesta detaljer är svartlackerade, fram sitter ett brett 130/90-däck och framskärmen är kort. Designen är en moderns tolkning av bobberstuket.
 
Motorn har hämtats från sportiga CBR 500R men insprutningen har mappats om för en mer ork i botten av registret istället för i toppen vilket ligger mer i linje med motorcykeltypen. Maxeffekten är 45 hästkrafter vid 8500 varv och max vridmoment är 44,6 newtonmeter vid 6000 varv. Växellåda är sextstegad.
 
Sadelhöjden är låga 690 millimeter och hjulbasen är 1488 millimeter. Styret är lite lägre men av grövre diameter och framför det sitter en LCD-display i ett runt mätarhus. Tanken med sin sluttande profil rymmer 11,2 liter.
 
Framtill sitter en konventionell teleskopgaffel på 41-millimeter. I andra änden av stålramen har dubbla bakdämpare med justerbar förspänning monterats. Bakramen av gjuten aluminium har designats för att förenkla för dem som vill sätta sin egen prägel på modellen. Det ska även finns gott om tillbehör till Honda Rebel.
 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: