Nya Motorrad nr 2 ute nu!

I Motorrad nr 2 kan du läsa om nya Triumph Tiger 1200 XCa och dess olika versioner, samt en hel del om däck. Provkörning av Bridgestones nya sportiga R11, däcknyheter och vad som kan gå fel om man inte tar hand om de däck som just nu rullar under hojen.

Vad händer när däcken är för gamla? Eller om däcktrycket sänks till vad som gäller på tävlingsbanan? Eller om en balanseringsvikt lossnar? Vi kör vårt ordinarie däcktest med däck som presterar klart sämre än normalt, bara för att få svart på vitt vad som egentligen händer.

Det ultimata testet av alla – långtesterna i fokus. Världsunika tester där vi kör motorcyklarna i hela 5 000 mil, något som i genomsnitt tar två år att genomföra. Vi tar alla just nu rullande långtesthojar på en vacker höstutflykt till Slovenien, samtidigt som vi på hemmaplan har plockat ner en av dem som senast slutfört det 5 000 mil långa testet – Indian Chief Vintage. Indian bevisar ytterligare att stora, vridstarka jättetwinnar inte behöver lida av kvalitetsbrister, tvärt om.

Under tema Offroad porträtterar vi Tim Edberg, besöker Endurogymnasiet i Tibro som nu blivit ett riksidrottsgymnasie och minitestar Suzukis nya RM-Z 450 crosshoj.
Vi besöker också Moto Guzzi-fabriken i Mandello del Lario som ligger vid sjöarna i ­norra Italien för att fira 50-årsjubileet av kultmodellen V7.

Den legendariska högfartsmaskinen Suzuki GSX 1300 R Hayabusa har gått ur tiden på grund av Euro 4-normen, men fortfarande finns många fina exemplar ute på begagnatmarknaden, samt till och med fabriksnya hos handlare. Vi synar modellens historia och ger tips för dig som vill slå till på en av de mest underhållande motorvägsmaskinerna genom tiderna.

Vi tar också med er på en motorcykelresa till Korsika, där en känd kejsare menade att allt var bättre och skönare där än någon annanstans. Vi säger inte emot då den också kallas den tusen kurvornas ö, alltså perfekt för motorcykelkörning.

Detta och mycket mer i Motorrad nr 2, som ligger ute nu! Missa den inte!

Mer om innehålletklicka här!

Annons

Annons