Nya motorcykellampor från Osram

Pressinformation från OSRAM;

OSRAM introducerar belysning för motorcyklar

Att se och att synas är en livförsäkring för motorcyklister. Med de nya NIGHT RACER och X-RACER introducerar OSRAM ny och kraftfull belysning på två hjul. NIGHT RACER ger mer ljus på vägen och har en längre ljuskägla än standardlamporna vilket gör det möjligt att se hinder och faror på längre håll än tidigare. X-RACER kombinerar design och funktion. Dess blåvita ljus ger strålkastaren ett xenonliknande utseende vilket även ger ett mer kontrastrikt ljus.

Mer ljus på vägen

OSRAM NIGHT RACER ger upp till 90% mer ljus på vägen och upp till 35 meter längre siktsträcka än motsvarande standardlampa. Den blå ringen på lampans glaskolv reducerar självbländning i exempelvis dimma, den hjälper dessutom till att bättre fokusera ljuskäglan på vägen. Ljuset från NIGHT RACER är upp till 10% vitare än hos standardlampan vilket reducerar ögats ansträngning.

Xenon-look och säkerhet

OSRAM X-RACER har en färgtemperatur på 4000 Kelvin (jmf standard halogen 3200 K, xenonljus 4100 K) och ger ett blåvitt ljus liknande dagsljuset. X-RACER ger också mer säkerhet på vägen. Det annorlunda ljuset står ut i mängden vilket gör att andra trafikanter ser motorcykeln tidigare och därmed reduceras eventuell olycksrisk.

Snygg och säljande förpackning

OSRAMs nya MC-lampor säljs i två-pack där den ena lampan fungerar som reservlampa i ett snyggt förvaringsetui i form av en MC-hjälm.

Både NIGHT RACER och X-RACER finns i H4- respektive H7-utförande och är godkända för bruk på allmän väg. OSRAM MC-belysning lanseras i Sverige under vårvintern 2010.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: