Nya Kawasaki-modeller läckta

 

EICMA är timmar ifrån att starta på allvar men redan nu kan vi presentera nya modeller från Kawasaki. Vi har tidigare kunnat visa en bild på nya Z1000, då stod det inte klart om det var en enkel bildmanipulering av den nuvarande modellen eller en riktig uppdatering. Nu avslöjar video från japanska Mr. Bike att det faktiskt är nya Z1000 som har fått en facelift. 

Den stora skillnaden är lyktan men frågan kvarstår om motorn är densamma eller om det är den uppdaterade som återfinns i Z1000SX. Båda motorerna ser likadana ut men motorn i Z1000SX har fyra hästkrafter mer. Videon avslöjar att modellen får olika körlägen och trestegad traction control, en liknande uppdatering som Z1000SX. 

Även bilder på en uppdaterad Ninja 400 har läckt ut. Modellen använder en paralleltwin på 399 kubik som levererar 44 hästkrafter vid 9 500 varv och 37 Nm vid 7 500 varv. Utseendemässigt är den lik storasyskonet Ninja 650R.

Små motorcyklar har börjat bli populära bland tillverkarna. Honda lanserade i år MSX125 och Suzuki visade nyligen konceptet Extrigger. Kawasaki har sedan tidigare haft KSR110 i sitt utbud hos de asiatiska marknaderna, nu presenterar de en uppdaterad version döpt KSR Pro. 

Motorn är fortsatt en 111 kubiks luftkyld stånka kopplad till en fyrstegad växellåda. Nytt är bromsskivan och elstart.

I dagsläget står det inte klart om Ninja 400 eller KSR Pro kommer till Sverige. Vi ska dock iväg för att provköra nya Z1000 i slutet av november, håll utkik här på Bike.se. Skulle du vilja se Ninja 400 eller KSR Pro i Sverige och vad tycker du om nya Z1000? Kommentera nedan!

Andra intressanta nyheter för dig

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: